2013. május 5., vasárnap

Jennifer E. Smith – This Is What Happy Looks Like - Milyen is a boldogság?Jennnifer E. Smith levett a lábamról a Vajon létezik szerelem első látásra-val, így amikor könnyű olvasmányt kerestem, és megláttam ezt, úgy gondoltam, pontosan erre van szükségem, még annak ellenére is, eléggé klisés témát sejtet a fülszövege.

A történet: minden egy félrement sms-sel kezdődött, amit G írt E-nek, aki válaszolt, és így folytatták tovább hónapokon keresztül, amíg E-ről ki nem derült, hogy ő Ellie O’Neill, akit a híres tinisztár Grahamnek innentől pofonegyszerű megtalálni. Úgy intézi, hogy abban a városban forgassák a legújabb a filmjét, ahol Ellie lakik, mert végre meg akar ismerkedni a lánnyal. Csakhogy Ellie-nek egyáltalán nem tetszik a lehetőség, hogy a média szeme elé kerüljön...

Szívesen mondanám, hogy a könyv kiemelkedett a sok tinisztár beleszeret az átlagos lányba sztori közül, de sajnos semmivel sem volt jobb vagy rosszabb azoknál, sőt Tammara Webber már megmutatta, milyen lehet egy igazi jó történet fiatal hírességekkel, itt viszont nem ez volt. Először is azt hiszem, ez karakterközpontú regény szeretne lenni, ugyanis a történéseket három mondatba bele lehetne sűríteni, így sajnos untam is rendesen az egészet.

A karakterekről: egyik sem volt kifejezetten kedvenc, ami megint nem szerencsés, mert szerettem volna kötődni valakihez. Ellie tényleg egy átlagos lány, és bár jó a humora, semmi különleges nincs benne, Graham pedig tipikusan az a szereplő, akiből tizenkettő egy tucat. Ő egy jó srác, aki hirtelen ott találta magát a sztárok világában, és nem érti, miért változott meg körülötte mindenki, ugyanis ő nem változott, belül ugyanaz az átlagos srác, aki volt a hírnév előtt. Ami véleményem szerint lehetetlen, de ebbe inkább nem megyek bele...

Tehát egynek elment, nem mondom, hogy nem ajánlom, mert olvasható, és óriási hibái sincsenek, de nem egy olyan könyv, ami lázba hoz, és amit nem lehet félretenni. Persze az írónőről sem mondok le semmiképpen.

Amit szerettem: az sms-eket nagyon, humorosak és értelmesek voltak; a történet végét, szeretem az ilyen nyitott dolgokat; a címet és a hozzá kapcsolódó gondolatokat a könyvben. 

Nem szerettem: a kliséket, amik miatt lerágott csontnak tűnt a sztori.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése