2014. március 25., kedd

Sherry Gammon - Szerethetetlen



A Maxim kiadó gyönyörű borítói közül néztem ki magamnak ezt a sztorit is, de kicsit eltántorított, hogy újabb sorozatról van szó. Aztán szerencsére megtudtam, hogy annyira nem függnek össze a részek, úgyhogy gyorsan be is szereztem.

A történet egyik főszereplője Maggie, egy alkoholista anya lelkileg bántalmazott gyermeke, aki lassan éhenhal, ami meg is látszik rajta, így figyel fel rá a rendőrség, mint a kábítószer használók mintapéldányára. Csakhogy Seth, a rendőrség beépített embere, aki Maggie-vel együtt jár a Port Fare High-ba kezdettől fogva kételkedik, hogy a lánynak valami köze is lehet a drogdílerekhez. Igyekszik minél közelebb kerülni Maggie-hez, csakhogy a lányt olyan falak veszik körül, amin nehéz áthatolni…

Először is: hú! Nagyon tetszett a könyv, mert egy borongós, szomorú sztorira számítottam, helyette kaptam, egy borongós, szomorú, mégis olvasmányos és sokszor megnevettető történetet, ez volt az első pozitív csalódás. A második a cselekmény, ami végig fenntartotta az érdeklődésemet, ráadásul jól volt összerakva, mindenből pontosan annyit kaptam, amire szükségem volt.
A könyv nagy előnye a karakterábrázolás. Maggie szerethető, bár kissé túl mártír, Seth imádnivaló srác, aki a főzőtudományával levett a lábamról, mégis a másik nyomozó, Booker lett a kedvenc,  úgyhogy már az első rész közben is izgatottan gondoltam arra, milyen lesz az ő könyv. Aki még fontos szerepet kap, az Maggie alkoholista anyja, aki undorítóan jól meg van írva, egyszerűen ki voltam akadva a nőtől, főleg mivel az életben is számos példa akad ilyenre. 

Mostanában „divatosak” ezek a bántalmazásos, családi erőszakos könyvek, szerintem azok közül kiemelkedik, kifejezetten örültem neki, hogy Maggie, bár nagyon megviselte a „szerethetetlensége” nem viselkedett komplett áldozat módjára minden helyzetben, hanem volt, ahol kiállt magáért és igyekezett változtatni, bár én mindig is kitartok a véleményem mellett, hogy az ilyen szülőknek nevezett izéknek, mint Maggie anyja is volt nincs bocsánat. A nyomasztó témát nagyon jól egyensúlyozta az írónő a romantikus részekkel, ezek közül inkább az tetszett, amikor Seth még csak próbálta meghódítani Maggie-t, nagyon aranyos volt.

Mindenképpen érdemes elolvasni, ha valaki egy jó romantikus krimire vágyik, ráadásul úgy folytatásos, hogy más szereplők kerülnek előtérbe. Alig várom, hogy megjelenjen a következő!

Amit szerettem: Bookert; Seth-et; a bűnözők szemszögeit.

Nem szerettem: Maggie anyját; szegény Pamacs sorsát…

1 megjegyzés:

  1. Ha ez tetszett remélem elolvasod a Hihetetlent is. A Szerethetetlen folytatása, csak ez abban fog különbözni, hogy Coleról és Lilahról lesz szó. Azt sajnáltam, hogy különösebben nem említetted meg Colet, mert ő is benne volt ennek a fantasztikus trilógiának az 1. részében. Lilah pedig egy új szereplő lesz, nem más, mint a drogdílerfőnök lánya... :))

    VálaszTörlés