2014. szeptember 7., vasárnap

Top5 könyvsorozat, amiből fimet kellene csinálni 2014

Még 2011-ben csináltam egy ilyen listát, amiről azóta kettő meg is valósult (öhm, talán jobb lett volna, ha mégsem csinálják meg...), azóta úgy kedvencek jöttek-mentek, úgyhogy itt a - majdnem teljes egészében - vadonatúj lista.

5. Susan Ee - Angyalok bukása/ Angelfall
El tudnám képzelni trilógiába, bár a harmadik rész még nem jött ki az első kettő elég mindent tartalmaz ahhoz, hogy ütős film lehessen: disztópia, angyalok mindenféle mutáns izé és sok kaland. A világ és a történet is elég egyedi hozzá, hogy sikeres lehessen.

4. Jennifer L. Armintrout - Luxen sorozat
El tudom képzelni egy pár évadot is megélő tinisorozatként, ahol valami nagyon helyes srác játszaná Daemont, és eltartana egy ideig, amíg minden titokra fény derül szépen részenként. Mivel ez egy elég népszerű (nem véletlen) sorozat, szerintem szép nézettséget produkálna.

3. Richelle Mead - Vámpírakadémia - újra
Ez a kedvenc sorozatom, és azt amit a moziban tettek vele, igyekszem kitörölni az életemből, ezért az álmom, hogy legyen egy újraforgatás, ezúttal könyvhűbb módon, szereplőcserével. Tudom, tudom, bilibe lóg a kezem... De azért nagyon jó lenne!

2. Brenda Joyce - Halálos szerelem/gyönyör/viszonyok stb.
Van egyáltalán ilyen kosztümös, nyomozós sztori, ami még humoros is, és ennyire király férfi főszereplők vannak benne, mint mondjuk Hart? Ez is inkább sorozatnak képzelem, több évadosnak, esetleg sokkal több megoldandó rejtéllyel, háttérben a szerelmi szállal. azt hiszem, imádnám! 

1. Karen Marie Moning - Tündérkrónikák
Egyértelműen sorozat sok Barrons-Mac jelenettel, mindenfélével, ami ezekre a könyvekre jellemző. annyi történés van benne, biztos vagyok benne, hogy rohadt jó film lehetne belőle. Amúgy sincsenek sidhe filmek, vagy ha vannak, én nem tudok róluk. Szükség lenne rájuk, de sürgősen!

A listáról lemaradt Rachel Vincent vérmacskás sorozata, On Sai Calderonja, Dan Wells Részlegesek trilógiája, illetve ezernyi jó könyv, amik épp nem jutottak eszembe.

Ti mit látnátok legszívesebben megfilmesítve?

4 megjegyzés:

 1. Heló! Nagyon tetszenek a bejegyzéseid, egyezik az ízlésünk! :) Lenne egy kérdésem.Tudnál nekem segíteni abban hogy honnan rendeljek angol nyelvű könyveket? Látom hogy te sok ilyet olvasol, és gondoltam megkérdezem, mert sajnos bookline-on alig van néhány olyan amit szeretnék. Előre is köszi! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! Bookdepositoryról szoktam rendelni, illetve ha magyar boltból szeretnél, akkor bookstation.

   Törlés
 2. Szia. Nagyon jó lenne ha megfilmesítenék a Luxen sorozatot. De még jó lenne ha a Fekete Tőr Testvériséget is megfilmesítenék. Én még annak is nagyon örülnék. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az FTT-n én is gondolkodtam, de túl erotikus-romantikus lenne a tévébe, nem? :D Azért nézném :D

   Törlés