2013. június 3., hétfő

Jus Accardo – Tremble (Denazen #3)



Előre leszögezem, hogy imádom ezt a sorozatot, szóval ez most egy elfogult, rajongós poszt lesz, ugyanis annyira, annyira jó, hogy alig tudom értelmesen megfogalmazni. Az biztos, hogy SPOILERES lesz a Touch-ra meg a Toxicra is.

Ott tartottunk, hogy Dez meggyógyult ugyan, de még mindig küzd a képességeit felerősítő gyógyszer következményeivel, Kale pedig a Denazen fogságába került, és hónapok telnek el anélkül, hogy bármi hír lenne róla. Amikor pedig felbukkan, csak még bonyolultabb lesz minden, ugyanis a Denazen új módszerével teljesen átmossák az agyát...

Szóval ez a könyv az egyik legjobb sorozatrész, amit ebben az évben olvastam, sőt a legjobb sorozatzáró (Boundless, The Clockwork Princess és Requiem után már szkeptikus voltam az utolsókkal...), így nagyon-nagyon elégedett vagyok, mert új kedvenc sorozatot avathattam. Ugyanolyan mozgalmas és akciódús, mint az előző két rész, a szerelmi szál pedig nem elcsépelt, nagyjából ennyit mondanék a cselekményről.

Dezről és Kale-ről még mindig azt tudom hangoztatni, amit eddig, az egyik legjobb szerelmespár, Dez szerethető, igazi kick-ass csaj, míg Kale-nek meg díjat kéne osztani a cukiságáért. Igaz, ebben a részben kicsit megváltozik, de ez engem egyáltalán nem zavart, még mindig felülről rugdosta az imádnivaló lécet. Nem nagyon szoktam, de most bemásolok ide egy kis részletet:

“What’s best for me is Dez, not you. You’re—” He tilted his head, lost in thought for a moment. “You’re crackers on crazy,” he declared, proud of the analogy. When he responded in true Kale fashion, the part of me that had shriveled away when he left came bounding back to life, bigger and brighter than before.
It was crazy on a cracker, but God, I loved this guy.”

Imádtam a könyv poénjait, az érzelmesebb részeket, az akciójeleneteket és mindent, ez pontosan az a könyvsorozat, amit magyarul is a polcomra fogok tenni, amint megjelenik, az írónőnek pedig természetesen minden további könyve a várólistámra kerül.

Amit (nagyon) szerettem: „gonosz” Kale-t, összezavarodott Kale-t, romantikus Kale-t, könyörtelen Kale-t, egyszerűen jöhet a srác minden mennyiségben; meg az egész könyvet.

Nem szerettem: azért, ami Alexszel történt kicsit fura, de nem vészesen.  

7 megjegyzés:

  1. azt már én is nagyon várom,de eddig még nem találtam infót. :-(

    VálaszTörlés
  2. Mikor lesz meg magyarul is? Vagy rajongói fordítás nincs?

    VálaszTörlés
  3. Mikor lesz meg magyarul is? Vagy rajongói fordítás nincs?

    VálaszTörlés
  4. mikor lesz magyarul is ?

    VálaszTörlés
  5. Szia nekem az előző részei nagyon tetszetek sajnos ezt a könyvet még nem olvastam mert nem találom magyarul ahogy a Faceless- t sem. Meg tudnád mondai hogy hol tudom megvásárolni a könyveket (vagy egyáltalán elolvasni) mert már nagyon izgat mi fog történni!? Előre is köszönöm, nagyon boldoggá tennél vele ha meg tudnád mondani!

    VálaszTörlés