2012. szeptember 14., péntek

Katie McGarry – Pushing The Limits



McGarry az új Elkeles, hívták fel többen is a figyelmem erre a könyvre, én meg szokás szerint elfojtottam egy felhördülést, mert annyira nem! Miért kell minden írót valaki máshoz hasonlítani? A lényeg, hogy McGarry nem az új Elkeles, „csak” írt egy szuperjó könyvet, amit inkább nem hasonlítgatok.

A főszereplők Echo és Noah, az ő szemszögük váltja egymást a történetben. Echo igyekszik visszaváltozni „normálissá”, csakhogy a karját borító hegek és a bátyja halála már más emberré tették, míg Noah egy szörnyű tragédia után azért küzd, hogy együtt maradhasson a testvéreivel. Eleinte ki nem állhatják egymást, de aztán megtörik a jég...

Szóval mindenkitől csak azt hallottam, hogy ilyen meg olyan jó ez a történet, és a fenébe is, igazuk volt. Ez a sztori egyszerűen elvarázsolt, a szereplők könnyedén megkedvelhetőek, mindenki szépen ki van dolgozva, szinte leugranak a könyv lapjairól. Mindkét főszereplő háttértörténete szívszorító, és ettől csak még inkább együtt érez velük az ember. Echo szerencsére nem az a tipikus, a semmiért is hisztiző lány, Noah meg nem megy át túlérzékenybe (azért volt egy pont, ahol majdnem, de elnéztem), kemény fiú, és borzasztó nehéz döntéseket kell hoznia.

A hangulat a regényben nagyon megragadott, de inkább a Noah-oldali történéseket olvastam szívesebben, az hihetetlenül jól meg van írva, míg Echo dolgai inkább rejtélyesebbek, nem voltak akkora hatással rám. A kettejük kapcsolata kész felüdülés volt, vannak szerelmespárok, akik sehogy se illenek össze, Echo és Noah szerencsére nem ilyenek, az írónő ezt nagyon jól eltalálta.

Tehát szép volt, jó volt (sőt!), de Katie McGarry számomra nem az új Elkeles, inkább egy nagyon jó írónő, akitől egy ilyen könyv után az egekbe szöktek az elvárásaim, és nagyon várom a második kötetét, amiből ízelítőt is olvashattam, annak alapján pedig ide vele!

Amit (nagyon) szerettem: Noah-t a testvéreivel; a még nem járunk, de már afelé tartunk jeleneteket Noah és Echo között; azt, amikor a betörést tervezgették.  

Nem szerettem: -

2 megjegyzés:

  1. Nemrég olvastam a DARE YOU TO-t, ami ennek a könyvnek az egyik szereplőjéről szól (Beth) és az is hasonlóan jól megfogott. MÉgis a pushing the limits viszi a pálmát, de a Dare you to is közel van hozzá. Ajánlom szívesen, ha még nem olvastad. :)

    Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rajta van az olvasólistámon, csak még nem jutottam odáig, azért köszi az ajánlást, biztosan az is szuper :)

      Törlés