2012. május 17., csütörtök

Hogy is volt? Cassandra Clare – Bukott angyalok városa


Rettentő bosszantó volt, mikor rájöttem, hogy itt a City of Lost Souls, és nem emlékeztem rá pontosan mi is volt az első (vagy negyedik, ahogy vesszük) részben.

Figyelem, innentől SPOILER-es információk következnek, így aki nem olvasta még a könyvet csak saját felelősségre olvassa tovább!



 
* SPOILERZÓNA* SPOILERZÓNA* SPOILERZÓNA*

Az Árnyvadászok és az Alvilágiak végre szövetségre léptek, csakhogy valaki Árnyvadászokat kezd gyilkolni, veszélyeztetve ezzel az újdonsült békét. Simont – aki nemcsak a vámpírléttel, és Káin jelének következményeivel küzd, de egyszerre randizik Isabelle-lel és Maiával – Camille, a manhattani vámpírklán vezére hívatja magához és megpróbálja rávenni a fiút, hogy álljon mellé, de Luke és az Árnyvadászok segítségével sikerül élve elfogni a nőt.

Közben Clary rengeteget edz, hogy igazi Árnyvadász lehessen, ebben segítségére van Jace is, akivel bár a szerelmük megingathatatlannak látszik, mégis eltávolodnak egymástól. Jace valójában rémálmokat lát, amik mind úgy végződnek, hogy megöli Claryt. Jocelyn aggódni kezd, mert a városban halott csecsemőt találnak, rajta a démonvérrel folytatott kísérletek jeleivel. Clary nyomozni kezd, jóformán egyedül megy el a Talto egyház épületébe, ahol megtámadja egy démon.

Simonra rossz napok járnak, többször megtámadják, de Káin jele miatt a támadók apró darabkákban végzik, aztán az édesanyjától is el kell költöznie bandájának legújabb tagjához Kyle-hoz. Kyle-ról kiderül, hogy vérfarkas, méghozzá a Farkasgárda egyik tagja, akit azért küldtek, hogy figyeljen oda Simonra. Simonék koncertjén a fiúnak megint nincs jó estéje, megharap egy Maureen nevű kislányt, Maia és Isabelle tudomást szereznek egymásról, aztán Kyle-ról derül ki, hogy valójában Jordan, Maia exe, ő tette vérfarkassá a lányt. Simont ezen felül egy üzenetben értesítik, hogy elrabolták a barátnőjét, amit nem vesz komolyan, mert Maiát, Isabelle-t és Claryt is rendben találja.

Camille, az elfogott vámpírvezér, csak Magnus Bane-nel hajlandó szóba állni. Alec és Magnus visszatérnek az utazásukról, és rögtön gondok is adódnak kettejük között, amikor fény derül Camille és Magnus régi viszonyára. Jordan és Maia között kissé rendeződik a viszony, Simon viszont megdöbben, mert holtan találják Maureent (ő volt az emlegetett elrabolt barátnő).

Amikor Jace tudomást szerez Clary és a démon összetűzéséről, végre beszámol a rémálmairól Clarynek. A lány azt javasolja, menjenek el a Néma Testvérekhez segítségért. Úgy tűnik, orvosolható Jace problémája, de álmában megjelenik valaki Max képében, és vérvörös rúnát rajzol a fiú mellkasára. Másnap este a vérfarkasok rendezte ünnepségen (Luke és Jocelyn tiszteletére), Jace is megjelenik, elrabolja Claryt.

Simont a vámpírként visszatérő Maureen csalja el Lilith-hez (minden démonok anyja, rengeteg csecsemővel kísérletezett, de egyik sem élte túl), akiről kiderül, hogy Sebastian testét őrzi, és úgy hiszi, Simon felélesztheti őt, hiszen Clary felborította az egyensúlyt, mikor azt kérte Razieltől, hogy keltse életre Jace-t, Sebastian lett az ellensúly. Simon, mivel látja, hogy nincs más választása, hiszen Jace Lilith befolyása alatt tőrt szorít Clary torkához belekezd a szertartásba. Clary azonban nem hagyja magát, egy késsel hatástalanítja a rúnát Jace mellkasán, így a fiú megküzdhet Lilith-tel. Jace és Clary vesztésre állnak, ezért Simon az, aki megmenteni a napot, Káin jele miatt Lilith holtan végzi.

Közben Isabelle, Alec, Maia és Jordan kiderítik, hol vannak Claryék, felmentőseregként átverekedik magukat egy rakás démonszolgán, rábukkannak a halott csecsemőkre, és végszóra megérkeznek a többiekhez. Maia és Jordan között elcsattan egy csók, Isabelle és Simon kicsit közelebb kerülnek egymáshoz, és Magnus meg Alec is megbeszélik a dolgaikat (nagyjából).

Clary és Jace között is minden rendben lenne, csakhogy Jace egyedül marad Sebastian hátrahagyott testével, az pedig az uralma alá vonja a fiút...

És ez történt a Bukott angyalok városában.

4 megjegyzés:

  1. Hűha... Ha Clarie és Jace nincsenek együtt a végén, akkor azt hiszem, megvárom a következő részt, és együtt olvasom el a kettőt. :)

    VálaszTörlés
  2. Lehet, hogy jobban jársz, úgyis csúnya függővéggel záródik :)

    VálaszTörlés
  3. A vicc az hogy én is ezzel a sorozattal küzdök :P Az első kötetet úgy vettem meg, hogy ez egy trilógia lesz valahogy sikerült kivárnom a folytatásokat és a harmadik könyv utolsó 20 oldalában nem lett vége hanem mindent felkavartak és várhattam fél évet a negyedikre ami már megint nem tisztázta a dolgokat és most kezdek az ötödikbe amihez jól jön az emlékeztetőd. Köszönöm

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha hasznosnak bizonyult :) Azóta már a hatodikra várok, az ötösre nem emlékszem tisztán, úgyhogy megint újraolvasás lesz belőle. Ez a baj a sorozatokkal :D

      Törlés