2012. május 12., szombat

Top5 könyvalapú sorozat, amit nézek


Mivel már rég csináltam listát, és sok könyvalapú sorozatot nézek, gondoltam összeállítok egy ilyen sort is.

Pretty Little Liars-lányok
5. Pretty Little Liars
A történet négy lányról szól, akiket a barátnőjük halála után egy évvel egy rejtélyes figura kezd zaklatni, aki mindent tud a titkaikról, így sokszor mindenfélébe bele is zsarolgatja őket. Igazából fogalmam sincs, miért nézem, mert általában csak idegeskedem rajta, mert a csajok sokszor annyira sötétek, hogy csak na, de ha már elkezdtem, végignézem. A könyveket nem olvastam még, igazából a magyar megjelenésre várok. Kedvenc szereplőm: Spencer.


4. Dexter
Egy sorozatgyilkos, aki gyilkosokat öl, miközben igyekszik fenntartani a látszatát annak, hogy ő egy ártatlan vérnyom-elemző és későbbiekben családapa. Azt hiszem, ehhez nincs sok hozzáfűznivalóm, szeretem ezt a sorozatot, a magyarul megjelent könyvek egy részét is olvastam már. Kedvenc szereplőm: Dexter.

Damon és Elena a Vámpírnaplókból
3. Vámpírnaplók
Nem tudom, miért kattantam rá, vámpírok, vérfarkasok, szellemek és boszik (meg ezek keveréke) egy rejtélyes kisvárosban, Mystic Fallsban, ahol már csak a sarki fűszeresben nincs semmi különlegesség. Különben nem sok köze van a könyvekhez (szerencsére), de ez az a sorozat, ahol bizton kijelenthetem a film jobb, mint a könyv. Kedvenc szereplőm: Damon!

2. Trónok harca
Fantasy a javából tele árulással, fordulatokkal és kalandokkal. Előbb néztem meg az első évadot, aztán elolvastam a könyveket, és komolyan nem tudom, hogyan tudtam eddig élni nélküle. A film is szuperül meg van csinálva, néhány szereplőt különösen jól megcsináltak, és egyszerűen imádom. Kedvenc szereplőm: Havas Jon, Tyrion, Arya és a rémfarkasok.

1. Dr. Csont
Egy kissé antiszociális bűnügyi antropólógus, és egy (exvámpír :D) dögös FBI ügynök gyilkossági ügyekben nyomoznak, kell ennél több? Erről a sorozatról is elmondható, hogy a főszereplő nevén kívül szinte semmi sem egyezik a könyvekkel, ami nem baj, mert a könyvek is nagyon jók, de filmben nem lennének túl szerencsések. Szóval a sorozatot nagyon szeretem, így ez került az első helyre. Kedvenc szereplőm: Bones, Booth, Hodgins
Bones és Booth a Dr. Csontból

Amik nem fértek a listára, de érdemelnek egy-egy szót:

- Nine Live of Chloé King: nem volt a legjobb, de érdekes helyen lett vége, kíváncsi lennék a folytatásra.
- True Blood: elolvastam tizenegy könyvet, a sorozatra is rákattantam, főleg Eric és Jason miatt
- Katedrális: ezt is elég jól megcsinálták, szerettem, és csak tizenvalahány rész.
- The Lying Game: a Pretty Little Liars írójának másik könyvsorozatából készült, még egy részt sem láttam, de kihagyhatatlannak érzem.
- The Secret Circle: ez pedig a Vámpírnaplók írójának másik könyvsorozatából van, bele fogok nézni, mert még nem tettem.

6 megjegyzés:

  1. mivel legtöbb esetben jobb a könyv mint a film/sorozat.. de merem azt mondani h kezd el nézni a lying gamet mert szerintem nagyon jó sorozat és imádom és belett rendelve a második évad is..em tudom h mennyire tér-e el a könyvtől.. mert nem tudok úgy angolul h olvasni tudnám:/:D de tényleg csak ajánlani tudom a sorozatot:)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Köszi a tippet, felvettem a nyári muszáj-megnézni listámra :)

    VálaszTörlés
  3. Pretty Little Liars, Vámpírnaplók, Trónok harca, Dr. Csont, True Blood - mind nagyon jó sorozat, szeretem őket :)
    A The Secret Circle-t azért nem ajánlanám, mert csak 1 évados, ráadásul hatalmas függővéggel. :/ Nem volt nagy kedvencem a sorozat, de az utolsó 5-6 rész nekem nagyon tetszett és emiatt szomorú is voltam, hogy kaszálták. :(

    VálaszTörlés
  4. Komolyan? Ezt nem is tudtam, utálom, mikor ezt csinálják, akkor meg sem nézem. Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem!

    VálaszTörlés
  5. Hihi, végre egy bejegyzés, aminek több, mint a felét én is ismerem! :)))

    PLL - természetesen neked köszönhetem, hogy felfedeztem. :) Engem nem idegesít, de megértem, hogy téged miért. :D Képzeld, nekem itt figyel a polcomon a könyv, nem rég megkaptam barátnőmtől. :) Te gondolom már ki is végezted... :P Vélemény? :)

    A többiről úgy is tudod, hogy nézem vagy nem... :)

    De amúgy a Secret circle nem értem, miért nem lett berendelve. Még szinte ki sem jött az utolsó rész, mikor hallottam, hogy nem lesz 2. évad. Szerintem egész jó sorozat, oké, néha idegesítő, és engem a főszereplő szőkeség irritált, ugyanakkor ennél 100x gagyibb sorozatokat gyártanak, és szerintem a végére tényleg belelendültek. Hmm... rejtély a köbön. Na, mindegy. :)

    A Katedrális pedig megérdemelne egy kiemelt helyet! :) Legalábbis részemről... (amit a blogomon én meg is tettem). :)

    Szeretem a top listáidat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Trónok harcát ne hagyd ki, szerintem tetszene neked. Még nem olvastam a PLL könyvet, talán majd valamikor. Hm, a Katedrális nekem nem tetszett jobban, mint a kiemeljeim :)

      Törlés