2011. november 18., péntek

Abbi Glines – Ha az enyém lennél (The Vincent Boys #1)

Megtetszett ennek a történetnek a leírása, így muszáj volt beleolvasnom, és annyira édesre sikerült a prológusa, hogy kíváncsi lettem rá, mi lesz a vége. A borító viszont kifejezetten nem tetszik, annak alapján biztosan nem vettem volna meg.

A történet: Beau és Sawyer a két Vincent fiú Ashton legjobb barátai voltak öt éves korától fogva, de aztán Ash összejött Sawyerrel és Beau eltávolodott tőlük, ami a lánynak nagyon rosszul esik, mert titokban mindig is viszonzatlannak hitt érzelmeket táplált a srác iránt. Beau szemszögéből kiderül, hogy ő sem közömbös Ash iránt (sőt, ez már a prológusban benne van), így amikor Sawyer elutazik, kihasználják az alkalmat, hogy kicsit összemelegedjenek...

Igazából nyilvánvaló volt, mi lesz a történet vége, de kíváncsi voltam, mi lesz Sawyerrel, hiszen nagyon jó viszonyt ápolt Beau-val, ráadásul Sawyer az a tipikus jófiú, akinek mindenki meg akar felelni. Nem különben Beau rossz híre miatt Ash szülei sem nézik jó szemmel, hogy a lányuk közelebb kerül a rossz Vincent fiúhoz. Cselekményileg nem is vártam sokat a könyvtől, inkább azért olvastam, mert különösen szeretem az olyan sztorikat, amiben egy lányért legjobb barátok/testvérek/unokatestvérek harcolnak.

A karaktereken kicsit érződik a Jenny Han hatás, de sajnos a Vincent fiúk a közelében sincsenek a Fisher srácoknak, ennek ellenére szerettem Beau rosszfiúságát és Sawyer gonoszabb oldalát, az ő összecsapásaikat nagyon bírtam a történetben. Ashtonról nem sokat tudok mondani, nem igazán kedveltem, túl sokat őrlődött, és túl semleges volt.

Összességében nem volt rossz, de kiemelkedően jó sem, viszont Abbi Glinestől a Breathe-t is beszereztem már, szóval mindenképp fogok még olvasni az írónőtől.

Amit szerettem: az unokatestvérek versengenek a lányért témát; ami kiderült, amikor Beau és Sawyer összeverekedtek.

Nem szerettem: túl sok nyálas jelenet volt benne.     

2 megjegyzés:

  1. megjelent már ez a könyv magyarul?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem, viszont az írónő másik könyve a Breathe hamarosan megjelenik a Maxim kiadónál, érdemes figyelni :)

      Törlés