2011. november 14., hétfő

Kiersten White – Supernaturally (Paranormalcy #2)


Amikor elolvastam az első részt, gondoltam, hagyok egy kis időt, mielőtt nekikezdek a másodiknak, de csak két napig bírtam, túlságosan tetszett az első rész, ahhoz, hogy ne akarjam olvasni a másodikat. Innentől SPOILER a Paranormalcyra nézve.

Evie minden vágya a normális élet volt, és most teljesült. Lend főiskolára ment, ő pedig a gimi utolsó évét tapossa távol a paranormális bajoktól, csakhogy hamar rájön, hogy mindez túl unalmas számára, így amikor az IPCA felkeresi egy békeajánlattal – néha segítsen be egy-két esetnél, amikor minden más kötél szakad, és csak ő tudja megoldani a helyzetet –, elfogadja. Persze Lendnek nem tetszik a dolog, főleg mivel Evie fura segítőtársat kap Jack személyében, aki képes használni a tündérösvényeket, holott nem tündér. Evie egyik napról a másikra újabb problémák között találja magát, nem tudja, legyen őszinte-e Lenddel, mit gondoljon a még mindig alvó Vivianről, akivel egyre többet beszélget álmában, vagy épp, hogy mit is jelent a tündérprófécia, ami róla szól...

Ahogy a második részeknél gyakran történik ez a kötet is gyengébb volt, mint az első, legalábbis az elejét tekintve, mert ahogy Evie unatkozni kezd a suliban, az olvasó (legalábbis én) is követi a példáját. Szerencsére aztán mégis beindulnak az események, Evie végre gondolkodni és kombinálni kezd, aminek már ideje volt. A karakterek nagyjából maradnak egy helyben, Evie ugyanolyan naiv, Lend ugyanolyan „normális”, Ariannáról viszont többet meg lehet tudni. Az új karakter, Jack érdekes volt, ráadásul jól felrázta Evie és Lend már-már ellaposodott kapcsolatát.

Igazából nem akarok sok minden elárulni, érdemes elolvasni a könyveket, mert tényleg nagyon komplex a világ és minden összefügg mindennel (ami meg nem, az talán majd a harmadik részben), és jó sok akció meg paranormális lény van benne, ahogy romantika is akad dögivel. Szerettem, szívesen látnám a magyar könyvesboltok polcain is.

Amit (nagyon) szerettem: a bleepeket (nem lehet megunni); a fordulatokat a könyvben; hogy Evie gondolkodik.

Nem szerettem: -

2 megjegyzés: