2011. május 21., szombat

Sophie Kinsella – Emlékszel rám?

Kinsellának ez a könyve a második kedvencem a magyarul megjelentek közül, mert olyan témát dolgoz fel, ami nagyon érdekel, vagyis a retrogád amnéziát.

A főhősnő, Lexi egy kissé csúnyácska, tipikusan lúzer csaj, aki rögtön a könyv elején leesik a lépcsőn, amikor pedig magához tér a kórházban, rádöbben, hogy három évvel később van, egy autóbaleset után lábadozik, és ő semmire nem emlékszik az eltelt időből. Hamar kiderül, hogy ezalatt a három év alatt gyökeresen megváltozott az élete, nemcsak a külseje ment át jelentős javuláson, van egy gazdag, jóképű férje, vezető állása és nagyjából mindene, amire korábban mindig is vágyott. Próbál visszailleszkedni a hétköznapjaiba, de egyre-másra újabb negatívumokat fedez fel a látszólag álomszerű életében. A legjobb barátai szóba sem állnak vele, a makulátlan férje mégsem annyira tökéletes, ráadásul megjelenik egy Jon nevű idegen, aki azt állítja nemcsak, hogy szeretők, szerelmükért Lexi a baleset előtt épp felbontani készült a házasságát.

Nagyon élveztem olvasni ezt a könyvet, az írónő jól ért hozzá, hogy lassacskán adagolja az információkat, amikből végül összeáll a történet. Lexi megoldásai a problémákra tetszettek, még jobban a romantikus szál, ami szerintem egészen egyedire sikeredett. Több kedvenc mellékszereplőm is volt, a poénokon jót nevettem, szóval ajánlom a könyvet mindenkinek, aki olyan szórakoztató irodalomra vágyik, ami vicces, nem csöpög a romantikától és ötletes.

Amit szerettem: Jont; az elültetett napraforgók ötletét; Amyt; a Mont Blancot (Kinsella poénokban verhetetlen); a végkifejletet.   

Amit nem szerettem: hogy Lexi sokáig nem fog fel bizonyos dolgokat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése