2011. augusztus 3., szerda

Top5 YA szerelmi háromszög

Egyre több szerelmi háromszöggel találkozom mostanában az olvasásaim során, és azt kell, mondjam, hogy imádom őket (persze csak akkor, ha valósak, nem pedig a bőség zavara miatt nem tud választani a főhős). Sokat gondolkodtam rajtuk, de sikerült összeszednem a kedvenceimet.  



5. Ian – Vándor/Mel – Jared (Stephenie Meyer: A burok)

Jó, itt konkrétan nem egy szerelmi háromszögről van szó, hiszen négy személyről beszélünk, mégis csak három test van jelen (legalábbis nagyrészt) szóval szerelmi háromszögnek veszem. Itt elég szerencsésen alakul a helyzet, hiszen a lányoknak két tök jó pasi jut. Jared és Ian mindketten tökre megérik a felhajtást, itt fogalmam sem volt kinek (és hogyan) szurkoljak, viszont a végére nem maradt túl sok aggódnivalóm.

4. Conrad – Belly – Jeremiah (Jenny Han: Summer trilógia)

Nekem itt nem volt kétséges, kinek szurkolok, nem titok, hogy végig Conrad párti voltam, de a második részben Jeremiah szemszögei rendesen elbizonytalanítottak (viszont meg nem törtek). Ebben az esetben gyerekkori barátságról van szó. Belly és a két fiú szinte testvérekként szeretik egymást, a múltjuk annyira összefonódik, hogy képtelenségnek tűnik csak az egyiket választani. Teljesen együtt éreztem Bellyvel, mindkét fiú hihetetlen, és bár a harmadik kötetben az egyikük hatalmasat zuhan a szememben, attól még ez az egyik kedvenc szerelmi háromszögem, ahol igazán nem volt könnyű meghozni azt a bizonyos döntést.

3. Logan – Aura – Zachary (Jery Smith-Ready: Shade trilógia)

Nemrég fedeztem fel magamnak ezt a trilógiát, aminek még csak az első két része jelent meg, de már komoly szerelmi háromszöggel állunk szemben. Aurának szintén nehéz dolgva van, hiszen választania kell Zachary (új srác édes akcentussal, egy titokkal, aminek köze van Aura életéhez és leplezetlen vonzódással a lány iránt) és Logan (Aura szerelme, aki tragikus körülmények között meghal, csakhogy a szelleme itt marad ezen a világon, így a lánynak szinte lehetetlen továbblépnie) között. Nehéz választás volt, és mivel még nem jött ki a harmadik rész, nem is lehetek biztos benne, hogy minden úgy marad-e, ahogyan számítok rá.

2. Dimitri – Rose – Adrian (Richelle Mead: Vámpírakadémia sorozat)

Tudom, hogy sokan szeretik Adriant, de nálam ennél a sorozatnál nem volt kétséges a választás, totálisan és visszavonhatatlanul Dimitri párti voltam/vagyok/leszek. Egyszerűen képtelenség ellenállni ennek a hapsinak, úgyhogy minden erőmmel Rose mellett álltam, tartson csak ki, még akkor is, ha Dimitri néha csalódást okoz. Persze tényleg erős a mezőny, mert Adrian sem semmi, korban közelebb áll Rose-hoz, előkelő családból származik sőt, ha nem lenne Dimitri komoly esélye is lehetne, de persze Dimitri van, és Bloodlines is lesz, így mindenki jól jár végül. Legalábbis remélem.

1.  Peeta – Katniss – Gale (Suzanne Collins – Éhezők viadala trilógia)

Igaz, az Éhezők viadalában a szerelmi háromszög nem a legfontosabb téma, mégis muszáj megemlítenem (itt az első helyen), mert abszolút kedvencem, annyira, hogy fogalmam sem volt, hogy Katniss ki mellett dönt majd végül. Peeta és Gale mindketten nagyon erős karakterek, mindketten szeretik Katnisst, erősen kötődnek hozzá, ráadásul Katniss gondolatai sem segítenek sokat. Gale és Katniss együtt jó páros lennének, ők ketten nagyon hasonlóak, ugyanúgy nőttek fel, ettől még inkább megértenék egymást, míg Peetával Katniss valami mást kap, olyasmit, amit nem ismer, hiszen a srác nagyban különbözik tőle. Kemény a választás, alaposan meg is szenved érte mindenki. Nekem nem kell ennél jobb szerelmi háromszög. Ja, és igen, természetesen Peeta-párti vagyok, de el tudok képzelni Gale-lel is egy befejezést (persze nem szívesen).

2 megjegyzés:

  1. szia Julie kagawa iron sorozat 3. Része mikor jön ki magyarul ? És ajánlom neked aprilynne pike wings sorozatát szerintem imádni fogod

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem tudom, talán még ebben az évben, de érdeklődj inkább a Könyvmolyképző Kiadó Facebook oldalán :) Köszi az ajánlást, volt szerencsénk találkozni, de nem igazán szerettem az első részt.

      Törlés