2011. július 7., csütörtök

Allison van Diepen – The Oracle Rebounds

Mivel az első rész tetszett, és kéznél volt a második, ugrottam is rögtön, hogy tovább olvashassak. Kevés második rész van, ami jobban tetszett, mint az első, de ez a könyv közéjük tartozik.

Az Oracle of Dating virágzik, Kayla nekiáll népszerűsíteni, ám nem úgy sül el, ahogy számít rá, egy másik blogger csúnya dolgokat kezd terjeszteni az oldaláról, ami miatt rengeteg támadás éri, de a lány magánéletében sincs minden rendben, Jared nem kapja meg a vágyott rajzösztöndíjat, ezért, hogy több ideje legyen önmagára, szakít Kaylával. Főhősünk nem esik túlzottan kétségbe, igyekszik hamar új erőre kapni, ehhez pedig a legjobb segítsége a francia cserediák, Benoit érkezése, akivel szinte az első perctől kezdve remekül megértik egymást.

Szóval, jobban tetszett ez a rész, mert rengeteg új problémát felvet, Tracy (Kayla nővére, aki mindig rossz srácokkal randizik) az online társkeresők világában barangol, Kayla pedig egész kis programot hoz össze arról, hogyan élje túl az átlagos tini a szakítást. Kayla karaktere továbbra is nagyon szimpatikus, nem hisztizik, mint más lányok tennék a helyében, hanem végigcsinálja, amit kell, ráadásul a blogjára is minden fázisról készít bejegyzést. A barátai természetesen még mindig jelen vannak ki-ki saját problémával, és valahogy Jared sem tűnik el a képből.

Külön örültem, hogy ez a rész foglalkozott az internetes támadásokkal, bár Kayla fejéhez rengeteg szemét dolgot vágtak, és csúnyán ki is játszották, remekül kezelte a dolgot, nem tört meg, mint az első részben. A két történet együtt leginkább olyan, mint egy radizási kézikönyv regénybe öltöztetve. Szerintem mindenképpen érdemes elolvasni, a nyelvezete könnyű, nem túl szlenges és nincsenek benne idegesítő dolgok, amitől az ember a falnak akarja vágni a könyvet.

Amit szerettem: Benoit érkezését; mindent, ami az Oracle of Datinghez kapcsolódott; hogy Tracy végre révbe ért a végén; Evgeneyt; Kayla változását.

Nem szerettem: semmi nem jut az eszembe.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése